Husqvarna investeert in groene opleiding

Husqvarna investeert in groene opleiding
donderdag 15 november 2018

Opleidingsinstituut IPC Groene Ruimte werkt al jarenlang met het machinepark van Husqvarna, maar nu gaan beide organisaties structureel samenwerken. Anton de Jong, commercieel directeur Husqvarna Benelux, en Erik Poelman, directeur IPC Groene Ruimte, hebben daartoe een meerjarenovereenkomst getekend.

Auteur: Linde Kruese

Het doel is om duurzaamheid in de groene ruimte handen en voeten te geven door middel van trainingen, educatie, testen en de ontwikkeling van nieuwe concepten en lesmateriaal. Daarvoor wordt op het terrein van IPC Groene Ruimte een leslokaal volledig in Husqvarnastijl ingericht zodat de nieuwste machines, technieken en ontwikkelingen inzichtelijk worden.

Kennisoverdracht
Anton de Jong: ‘Deze samenwerking past perfect in de filosofie van Husqvarna om een duurzame bijdrage te leveren aan het onderhouden van de groene ruimte.’ Belangrijk onderdeel van het partnerschap is de kennisoverdracht vanuit Husqvarna met betrekking tot duurzame oplossingen voor de groene ruimte, waaronder de CO2-calculator, accumachines en het innovatieve Husqvarna Fleet Services. Op het terrein van IPC Groene Ruimte in Arnhem is behalve Husqvarna kettingzagen, trimmers en zitmaaiers inmiddels ook een Automower Pro actief die gemonitord wordt via dit systeem.

IPC verschaft inzicht in de uitdagingen die groenprofessionals dagelijks ervaren tijdens het werk. ‘Met deze samenwerking erkennen wij de toegevoegde waarde van elkaars expertise. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking veel moois biedt voor mensen en organisaties die betrokken zijn bij de duurzame leefomgeving in de toekomst’, aldus Erik Poelman.

Innovatiedag
Op woensdag 28 november 2018 organiseert Husqvarna een innovatiedag. Zo’n zestig groenprofessionals worden in de leslokalen van IPC Groene Ruimte bijgepraat over ontwikkelingen en innovaties op gebied van groenonderhoud.

Welkom bij Meppelink BV

De Lichtenburg 2
7755 NA Dalerveen

Routebeschrijving weergeven
Meppelink BV