Nieuwe generatie 50 cc-kettingzagen van Husqvarna:

Logo

Nieuwe generatie 50 cc-kettingzagen van Husqvarna:

Nieuwe normen voor zaagcapaciteit

Husqvarna presenteert de nieuwe generatie 50 cc-kettingzagen voor professionele bosbouwers en boomspecialisten: de 550 XP Mark II en de 545 Mark II. De kettingzagen zijn vanaf een blanco blad ontworpen, waardoor ze beter dan hun voorgangers scoren op zaagcapaciteit, wendbaarheid en duurzaamheid. Daardoor zijn de nieuwkomers optimale machines voor bosbeheer en toepassingen in de stad, zoals het vellen, snoeien, verwijderen of afkorten van kleine en middelgrote bomen.

Nieuwe techniek
Zestig jaar na het debuut van zijn allereerste zaag introduceert Husqvarna dit jaar twee 50 cc-kettingzagen op basis van een compleet nieuw ontwerp en met volledig nieuwe techniek. De 550 XP Mark II en 545 Mark II kettingzagen zijn ontwikkeld met het oog op uitstekende zaagcapaciteiten voor kleine en middelgrote bomen. De prestatie van een zaag wordt afgemeten tegen de zaagcapaciteit. Dat is de snelheid waarmee het volledige systeem van het blad, de X-Cut ketting en het motorgedeelte samenwerkt om hout met het optimale toerental te zagen. Aan de hand van een reeks interne tests kan Husqvarna aantonen dat de 550 XP Mark II de beste zaagcapaciteit biedt in vergelijking met zijn naaste concurrent in het 50 cc-segment.

Nieuwe norm
"Dit is niet zomaar een nieuwe kettingzaag", stelt Arian Essenstam, productspecialist van Husqvarna Benelux. "Het zijn de eerste twee modellen van een nieuwe generatie kettingzagen waarvan alle essentiële onderdelen nieuw zijn. De 550 XP Mark II beschikt over een superieure zaagcapaciteit en de meest extreme testen laten zien dat hij voldoet aan de verwachtingen van onze meest veeleisende professionele gebruikers in de bosbouw en boomverzorging. Met de nieuwe kettingzagen introduceren we tevens een nieuwe norm op het vlak van prestaties, duurzaamheid en wendbaarheid, en geven we een nieuwe definitie aan het segment van de 50 cc-machines."

Betere koeling
Met het oog op lastige werkomstandigheden is de koelcapaciteit van de Husqvarna 550 XP Mark II en de Husqvarna 545 Mark II met 13% verbeterd in vergelijking met de vorige generatie 50 cc-kettingzagen van Husqvarna. De aanpassingen: 1) een geoptimaliseerde luchtstroom, 2) de toevoeging van meer koelribben in kritieke zones voor een doeltreffender afvoer van de hitte van de cilinder en 3) een isolerend hitteschild dat specifiek voor de nieuwe kettingzagen is ontwikkeld en dat de cilinderzone nog beter afdicht en hitteverlies tot een minimum beperkt. Het carburatorgedeelte blijft koel, zodat de kettingzaag ook in warme omstandigheden snel start. Daarnaast houdt de volledig nieuwe, ingebouwde demper de temperaturen laag.

Luchtfilter
Het luchtfilter is nieuw ontworpen, zodat de 50 cc-kettingzagen nu nog langer meegaan. Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op een combinatie van een vernieuwd luchtfilter met een hogere capaciteit, een betere afdichting en een upgrade van de Air Injection. Hierdoor zijn de zagen met een nieuwe geoptimaliseerde versie van AutoTune uitgerust, de ontstekingsmodulesoftware en het kalibratiesysteem voor carburatoren van Husqvarna.

Comfort en wendbaarheid
Husqvarna heeft de nieuwe generatie 50 cc-kettingzagen ontworpen waarbij de gebruiker centraal heeft gestaan. Het goed uitgebalanceerde zaaglichaam met lage gyroscopische krachten zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en hanteerbaarheid. Gebruikers kunnen langer blijven werken voordat ze moe worden. Daarnaast bieden de ergonomisch ontworpen handgrepen een veilige en comfortabele greep. Bovendien zijn de 550 XP G Mark II en 545G Mark II uitgerust met verwarmde handgrepen, zodat de gebruiker bij koud weer comfortabeler kan werken.

Vallijnen
De nieuwe 50 cc-kettingzagen zijn ontworpen voor gespecialiseerde gebruikers. Ze zijn daarom uitgerust met twee vallijnen (één verticale en één horizontale), die beide in kunststof zijn gegoten, zodat ze een duidelijk mikpunt en permanente begeleiding bieden.

De kettingzagen worden in het Zweedse Huskvarna gebouwd en zijn met de X-Cut ketting SP33G en het X-force zaagblad uitgerust. Beide 50 cc-modellen zijn vanaf medio maart 2019 verkrijgbaar bij Husqvarna-dealers. De aanbevolen detailhandelsprijzen exclusief btw bedragen € 669 (545 Mark II) en € 784 (550 XP G Mark II).

Welkom bij Meppelink BV

De Lichtenburg 2
7755 NA Dalerveen

Routebeschrijving weergeven
Meppelink BV